Aquest dissabte 21 de maig s’han aplegat a la sala “La Closeta” del Comú de La Massana 85 jugadors per prendre part en la cinquena edició del Campionat Escolar de La Massana, una proba més que consolidada en el calendari escolar. La participació ha estat un nou èxit degut a que novament s’ha superat la participació de l’any anterior el que confirma la bona acceptació que té el torneig entre els més petits aficionats al nostre esport.

La proba ha començat poc més tard de les 10:00, un cop l’organització ha afegit els jugadors inscrits de darrera hora, i ha finalitzat als voltants de les 13:00 hores, complint així les expectatives pel que fa a la seva durada.
20110521_EscolarMassana_08
                                   Vista parcial de la sala de La Closeta...

30 jugadors s’ha inscrit a la categoria dels més petits, sub8, el que ha suposat un notable increment respecte al 2010. Aquesta categoria ha tingut un clar dominador en el jugador Pol Sebastià que amb sis victòries consecutives s’ha alçat matemàticament amb la primera posició una ronda abans del final, motiu pel qual les taules de la darrera ronda han estat totalment intranscendents. Amb 6 punts ha obtingut la segona plaça en solitari Alex Alcón, mentre que més disputada ha estat la tercera plaça ja que dos jugadors han empatat amb cinc punts. El millor coeficient de desempat ha donat el tercer lloc al podi per Guillem Puig.

20110521_EscolarMassana_46
                                  Guanyadors de la categoria sub-8

La categoria sub10 ha comptat amb la participació de 28 jugadors i de fet ha estat la categoria més disputada ja que un cop celebrades les set rondes tres jugadors han empatat al capdavant de la classificació amb 6 punts. El desempat ha estat, per tant, decisiu per decidir el campió i la primera plaça ha recaigut per la jugadora Carolina Malkovets que ha realitzat un torneig molt seriós. Alex Trojman ha obtingut la segona plaça mentre que el tercer lloc ha estat per en Daniel Arqués.

20110521_EscolarMassana_47
                                    Guanyadors de la categoria sub-10

Pel que fa a la categoria dels més grans, sub12, ha succeït una situació similar a la categoria sub8, ja que Arnau Jansat, amb sis victòries consecutives, havia obtingut la primera plaça una ronda abans del final. De fet la derrota en la darrera ronda ha permès dos jugadors apropar-se a tant sols mig punt, però l’Arnau ha estat el just guanyador. Amb 5,5 punts han finalitzat, segons el seu desempat, Daniel González segon i Valentí Riba tercer. Aquest grup ha comptat amb la participació de 27 jugadors.

20110521_EscolarMassana_49
                               Guanyadors de la categoria sub-12

El lliurament de premis ha estat encapçalat per la Consellera Menor i Presidenta de la Comissió de Cultura, Esports, Educació i Joventut del Comú La Massana, Hble. Sra. Sònia Font Saboya, qui acompanyada del President de la Federació d’Escacs, Francesc Rechi, ha lliurat els trofeus pels tres primers classificats de cada categoria, així com un obsequi de record per tots els participants.

A continuació les classificacions finals dels nostres alumnes:

Classificació categoria sub-8: 
    Moreno, Joel de 2º de Primaria
 19º  Moreno, Marcos de Edi 5 
    
Classificació categoria sub-10:
 2º   Trojman, Alex de 4º de Primaria
 9º   Pubill, Josep de 3º de Primaria
 10º  Gonzalez, Marti de 3º de Primaria
 11º  Burgess, Leo de 3º de Primaria
 18º  Sicart, Enzo de 3º de Primaria
  19º  Ramírez, Marta de 3º de Primaria
 22º  Ugarte, Olatz de 3º de Primaria

Classificació categoria sub-12
 2º   Gonzalez, Daniel de 6º de Primaria
 4º   Cayetano, Javier de 6º de Primaria
 9º   Cayetano, Carlos de 5º de Primaria
10º   Vela, Ismael de 6º de Primaria
17º   Sicart, Alix de 5º de Primaria